Start to run podcast Week 1 - sessie 1

Overzicht

Hieronder vind je de eerste aflevering van de gratis start to run podcast van Nico om je loopsessie te begeleiden. Je vindt daaronder ook het schema dat je tijdens deze loopsessie zal volgen. Je begint meteen met rustig te lopen, en zal dan overschakelen op wandelen. Dit wisselt telkens totdat je in totaal 9 minuten zal gelopen hebben, en 9 minuten gewandeld. Veel succes!

150 kCal

9 min lopen

9 min wandelen

Interval
Lopen Wandelen
Interval 1 1′ 1′
Interval 2 1′ 1′
Interval 3 2′ 2′
Interval 4 2′ 2′
Interval 5 3′ 3′
Totaal 9 min 9 min

Geraak je voorbij week 1?

Indien je deze week doorkomt zonder enige vorm van moeite en je blijft gespaard van pijn kan je doorstoten naar week 3-4. Heb je moeite maar heb je alles wel kunnen voltooien? Stap dan over naar week 2. Heb je pijn? Check even nog eens onze tips om te beginnen met lopen. Mogelijks ben je een stap overgeslagen of heb je iets over het hoofd gezien. Volg je het schema en de tips en heb je toch nog pijn na 2 dagen rust, raden we aan om contact op te nemen met een huisdokter om te kijken hoe je kan bijsturen.

Een vast schema doet wonderen

Als je bovenstaand schema kon volgen, dan houd je dit best aan voor de komende 10 weken. Begon je bijvoorbeeld op een maandag? Dan liep je maandag, woensdag en vrijdag. En dan kan je elke week mooi opschuiven. Begon je op een woensdag? Dan liep je op woensdag, vrijdag en zondag. Het is dus belangrijk 3 vaste dagen in de week te kiezen om te gaan lopen. Zo houd je goed in de gaten welke sessie in welke week je moet volgen.