BAM!

Wil je ons vertellen over jouw Start-to-run ervaring? Hier kan je je helemaal uitleven!
Forumregels
Een forum specifiek om jouw ervaringen te delen! Ben je vandaag gaan lopen, en vertel je ons graag hoe is geweest? Ga dan hier je gang!
Echo
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 mar 2015, 17:57

BAM!

Bericht door Echo »

Ewel! We gaan er voor!

Dit wil ik bereiken:
  • De 5km met Evy
  • 5km lopen op een event
  • De 10km lopen
  • URBAN TRAIL GENT! BAM!!
En dit mag ook:
  • Een kilo of vijf vermageren: al ga ik me daar niet op focussen, maar het zou echt wel mooi meegenomen zijn

Dit was mijn introductiepost hier op het forum op 25 maart. Ik had er toen al twee lessen opzitten.
Echo schreef:Hey iedereen!

Overal van die keisjieke loopevenementen die zo fantastisch leuk lijken en dan zit je daar zelf maar in je zetel te zitten... Gedaan daaromee, ik wil volgend jaar meedoen aan Urban Trail Gent! 10km, BAM.

Ik heb op dit moment niets van conditie (op twee lessen met Evy na...) omdat ik vorig jaar op 20 maart een meniscustransplantatie in mijn linkerknie ben ondergaan. Sindsdien heb ik amper gelopen, wel wat gezwommen (maar daarvoor was het ook niet zo vet hoor, ik sleur nog al mijn studentenkilo's mee + de operatiekilo's + de gestopt-met-roken-kilo's) Het is dus nog allemaal heel spannend want ik hoop echt dat mijn knie mee wilt... Binnenkort volgt een nieuwe scan en een nieuwe afspraak bij de professor. Fingers crossed. Op dit moment voel ik na het lopen een beetje pijn, maar het is gelijkaardig met de pijn die ik altijd na de kine had... dus sava nog, denk ik.

Mijn doel:
1. Die 5 km lopen
en dan eens meedoen met een 5km-loop ergens
2. Die 10 km lopen
3. URBAN TRAIL. BAM.
(en mooi meegenomen, maar dat is niet mijn hoofdmotivatie: een beetje afvallen).
(en heeeel stiekem zou ik dan graag verder gaan op de combo zwemmen-lopen-fietsen, maar dat is nog heeeel verre toekomstmuziek. Eerst die 5km!)

Die trailrunning ziet er trouwens ook megacool uit! En ik geniet nu al van het lopen na een stressy werkdag. En dat na de tweede keer al, beetje zot.

Soit, bij deze. Ik ben trouwens 27 en ik woon in Gent (vlakbij een kleileuk looppark blijkbaar, dat wist ik ook nog niet maar nu alweer wel :D ).

Groetjes

Voilà. WE GAAN ER KEIHARD VOOR.
fann
Berichten: 708
Lid geworden op: 08 jan 2012, 18:00

Re: BAM!

Bericht door fann »

Succes !!


mijn enige raad: investeer in geode loopschoenen !!
Echo
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 mar 2015, 17:57

Re: BAM!

Bericht door Echo »

fann schreef:Succes !!


mijn enige raad: investeer in geode loopschoenen !!
Ik heb nieuwe gekocht met demping (of zoiets, dat je zachter landt). Ik hoop dat dat goed genoeg zal zijn...
Nu, ik hoop dat de specialist mij nog even wat kine of zo voorschrijft zodat ik een beetje begeleid kan worden...
(maar blijkbaar is de eerste beschikbare datum voor een scan pas 21 april, dus tegen dat we de resultaten hebben, tegen dat er dan plaats is bij de professor... 'k zal zeker al halverwege de lessen zitten...)
Hellothere
Berichten: 3224
Lid geworden op: 04 mar 2010, 11:14
Locatie: Mechelen

Re: BAM!

Bericht door Hellothere »

Succes vanuit hier ook.
Is inderdaad een uitdaging om na zware blessures opnieuw te starten.

Maar met de nodige begeleiding, en zeker als je niks forceert komt het wel goed.
Je lichaam zal je overigens wel vertellen als je overdrijft, of het lukt niet echt, daar heb je geen scan voor nodig.

In afwachting, blijven schrijven zou ik zo zeggen.
Echo
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 mar 2015, 17:57

Re: BAM!

Bericht door Echo »

Daarnet voor de vierde keer gaan lopen en mijn knie wil mee. HOERA! En het lopen op zich gaat me goed af. Beetje lastig, maar minder hard dan ik had verwacht.

Waar ik me wel zorgen over maak, is mijn rechterkuit die behoorlijk pijn doet. Ik heb vandaag geprobeeerd om wat extra te stretchen maar het blijft precies gloeien. Na het lopen ook goed gestretcht, maar opnieuw. De voorbije week was hij ook al wat stijf, maar nu begint het toch wel een beetje zorgelijk te worden. Iemand tips? Ik vrees dat ik onbewust aan het compenseren ben op mijn rechterbeen om mijn (linker)knie te sparen?
Echo
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 mar 2015, 17:57

Re: BAM!

Bericht door Echo »

Les vijf. Yupla. Gaat goed, en ik voel dat ik nog wel wat reserve heb...Ik ben aan een kant soms een beetje teleurgesteld omdat ik na zo'n ambetante dag op het werk als vandaag, niet helemaal diep kan gaan om het er altijd uit te zweten. Maar ik luister braaf naar Evy en forceer niets.
De kuit deed vandaag trouwens weer tamelijk veel pijn. Deze keer heb ik het wel wat anders aangepakt. Omdat ik al wat pijn had voor het lopen, heb ik eerst een minuutje of vijf gewandeld, Evy opgezet, een minuutje gelopen, lichtjes gestretcht, en daarna de rest gelopen. Direct na de podcast,, gestretcht, en toen ik thuis kwam onmiddellijk warme douche, en warm water op de kuit gezet. En nu voelt het inderdaad al veel beter. Ik ben ook aan het denken aan tijgerbalsem of zo, iets van warmte (want ik vind het kersenpitkussentje niet, en ik meen me te herinneren dat dat bij mijn knie veel deugd deed bij spierpijn na de kine). Ik ben trouwens écht enorm blij dat mijn knie gewoon geen pijn doet. ik had het helemaal anders verwacht.

Soit, nog een vraagje: kan het kwaad om tussen de lessen door op de rustdagen te gaan zwemmen? Ik ga nu de dinsdag zwemmen (maar doe het rustig aan, gewoon chill met een vriend).
Dannieke
Berichten: 1189
Lid geworden op: 19 okt 2012, 19:47
Locatie: Temse

Re: BAM!

Bericht door Dannieke »

Goed dat je een beetje voorzichtig aan doet met die kuit.
Een andere activiteit op rustdagen kan geen kwaad, zolang je niet tot het uiterste gaat. Rustig zwemmen of fietsen doen veel mensen onder de noemer crosstrainen.
Als je loopconditie beter en beter wordt, kan het aantal rustdagen minder en kan je dus bij je "tweede" sport ook wat meer voluit gaan.
Zo zijn er lopers die geen enkele dag niets doen uiteindelijk. Rustdagen zijn dan dagen met trage runs van bv 5 of 10km ofzo, of dagen waar ze enkel 's morgens gaan lopen ipv 2 keer per dag.
(Ik zit op een Facebook groep waar ik maandtotalen tegenkom van meer dan 300km lopen...extreem dus)
Livinusrun 28/06 (29km) - Iron Dog Run 15/08 - Titan Run 5k 13/09 - TCS Amsterdam Marathon 18/10
Echo
Berichten: 10
Lid geworden op: 25 mar 2015, 17:57

Re: BAM!

Bericht door Echo »

Dankjewel voor de tips!

Ik begin meer en meer te denken dat die kuit voornamelijk verzuurd want de pijn ebt nu wel weg na de training (extra warm water er op na het douchen en een laagje tijgerbalsem doen echt wonderen). Ik probeer ook goed te stretchen na het lopen (maar dat doet echt pijn, dus lijkt me echt niet gezond eigenlijk!). Ik lees hier op het forum ook vanalles over ademhaling/hartslag. Misschien loop ik een beetje te hard van stapel? Al vind ik dat ik nu heel erg traag loop en dat het echt niet vooruit gaat. In het begin ging het lopen precies gemakkelijker dan nu (les 7 gehad ondertussen), de pijn tijdens het lopen maakt het ook veel lastiger dan het lopen zelf heb ik de indruk.
Ik begin een beetje te vrezen dat als het zo zal blijven, ik ga moeten stoppen met lopen (net nu ik het eigenlijk echt wel een beetje te pakken heb gekregen). Ik zit op m'n werk al te verlangen naar dat toertje.
Dannieke
Berichten: 1189
Lid geworden op: 19 okt 2012, 19:47
Locatie: Temse

Re: BAM!

Bericht door Dannieke »

Laat je schoenen eens testen in een running center. Misschien zijn ze niet geschikt voor je.
Als je landing van je voet teveel afwijkt van de ideale lijn, dan moeten je spieren het kantelen van je voet (naar binnen of buiten), constant compenseren.
Dat is een heel verhaal van pronatie (Google away), maar het zou een invloed kunnen hebben op het feit dat je spieren zo snel vermoeid zijn.
Bovendien heb je dan ook veel meer kans op blessures.
Het blijven lopen met een kuit die nog stram is, is ook niet gezond.
Ik denk niet dat je problemen te wijten zijn aan een te hoog tempo en zeker geen slecht schema, dus zoek vooral verder wat de oorzaak kan zijn.
Wat zijn trouwens je hartslag en tempo momenteel? Ik begrijp dat bv 7 of 8km/u traag lijkt, maar in't begin moet je even volhouden en rustig opbouwen.
Livinusrun 28/06 (29km) - Iron Dog Run 15/08 - Titan Run 5k 13/09 - TCS Amsterdam Marathon 18/10
fann
Berichten: 708
Lid geworden op: 08 jan 2012, 18:00

Re: BAM!

Bericht door fann »

Ik probeer ook goed te stretchen na het lopen
Ik ben geen expert hé maar van de coach waar ik nu bij loop mogen wij na start to run niet stretchen.
Je spieren zouden na zo'n korte inspanning nog niet warm genoeg zijn en koude spieren stretchen zou dus wondjes kunnen veroorzaken


Wellicht zullen de meer ervaren lopers hier wel meer kunnen over zeggen.
Plaats reactie