Weinig geduld

Alle nieuwe leden stel je snel even voor hier.
Forumregels
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Plaats reactie
Beyens Danny
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jan 2016, 12:12

Weinig geduld

Bericht door Beyens Danny »

Dag allemaal effe voorstellen, ben bijna 44j en van 91kg naar 82kg op 3 maanden met een dieet. Terug begonnen met lopen na het afvallen en opnieuw weer geen geduld om een schema te volgen met gevolg weer kuit problemen, niet de eerste keer, ik weet het gewoon stom. Probleem is dat ik in de week heel soms kans heb om te lopen (veel onderweg) en dan in het weekend ga lopen, begin met een schema en dit beter gaat dan verwacht en dan direct enkele weken van dat schema wil overslaan met blessures als gevolg. Iemand tips? Loop ook op de buitenkant van mijn voeten en heb Adidas met schuine zool maar vind de demping niet goed, vrij hard. Iemand tips voor schoenen met mijn gewicht en landing ( eerder vrij plat)?
Alvast bedankt en excuses voor de lange introductie :lol:
Gebruikersavatar
dirk.vancoillie.5
Berichten: 1596
Lid geworden op: 19 jul 2014, 16:52
Locatie: Torhout, Belgium
Contacteer:

Re: Weinig geduld

Bericht door dirk.vancoillie.5 »

Allereerst proficiat met je dieet. Weinig geduld is een veel voorkomend euvel bij lopers en dat resulteert dan in blessures, heb geduld, meer kan ik niet zeggen. Begin met S2R en bedwing jezelf om niet van het schema af te wijken want je zegt het zelf, dan lig je in de lappenmand en op de duur is lopen niet meer fijn en haak je af. Ikzelf lig nu al 4 weken stil met een achillespeesontsteking en geloof me, het steekt wanneer ik een loper zie passeren maar ik heb geleerd uit het verleden en wacht nu braafjes af tot ik groen licht krijg.
Wat je schoenen betreft zou ik eens naar een running center gaan, daar zullen ze wel helpen met het kiezen van de juiste schoen voor je.
Veel succes verder en hou ons op de hoogte ;)
Inhale the future. Exhale the past.
Gebruikersavatar
sporterkertje
Berichten: 403
Lid geworden op: 27 dec 2012, 11:23
Locatie: Oostende
Contacteer:

Re: Weinig geduld

Bericht door sporterkertje »

Welkom Danny,

Ook van mij een proficiat met je dieet, maar weinig geduld hebben is om problemen vragen.....haast en spoed is zelden goed.

Je vertelde dat je in de week weinig tijd hebt......ik stel voor van dat je 3 dagen in de week telkens met 1 dag over te slaan.....1 uurtje in je schema plant. De start 2 run neemt een half uurtje in beslag, soms een 5tal minuutjes langer......thuis komen en direct den douche of het bad in. Dat is per week 3 uurtjes........zo kan je de start 2 run op bouwen naar je 30 minuten en zo zit je op het laatste zo vast geroest aan je schema dat je het vanzelf gaat uitbreiden naar meer.

Ook een running-specialist zou geen luxe zijn, want je hebt je voeten eeuwig nodig, en door slecht te lopen ga je ook sneller in de lappenmand belanden......en dan moet je weer het geduld opbrengen om terug te herstellen.

Maar eerst rust en je geduld aankweken, zodat die blessure voorbij is en dan van start........succes
Dreaming about running, Running so my dreams come true!
Charlesvdw
Berichten: 4
Lid geworden op: 08 sep 2015, 22:06

Re: Weinig geduld

Bericht door Charlesvdw »

Schoenen met goede demping, gezien je gewicht.
En idd niet plots teveel trainen.
Plaats reactie