Anterior Shin Splints?

Vragen over blessures? Stel ze hier, dan kunnen we je advies geven om het lopen / Start-to-run programma al dan niet te hervatten!
Forumregels
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Plaats reactie
stebanskie
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 sep 2014, 09:42

Anterior Shin Splints?

Bericht door stebanskie »

Ik ben onlangs beginnen met lopen en ben nu langzaam aan het opbouwen.
Bij mijn laatste keer lopen, heb vrij aan het begin van de "training" mijn voet omgeslagen door een putje in de weg, welke ik niet gezien had. Ik heb toen even aangekeken hoe het ging en gezien ik er na een tiental meter totaal geen last meer van had, ben ik doorgelopen.
In de loop van de volgende dag echter kreeg ik behalve een lichte spierpijn (welke ik verwacht had), ook last van mijn scheenbeen. Zou dit een gevolg kunnen zijn van die verzwikking, of zou het toch aan te intensief trainen zijn.
flatcoatjrt

Re: Anterior Shin Splints?

Bericht door flatcoatjrt »

Of het met je val te maken heeft durf ik niet te zeggen...ik heb in de opbouw naar de 5 km elke spier wel gevoeld. Maar dit was over het algemeen wel over als het tijd was coor de volgende les. En zo niet dan kwam er een extra rustdag (of meer) bij.

Ik weet niet wat je onder rustig opbouwen verstaat. Doe je het met de lessen van Evy?
En heb je goede schoenen? Dus schoenen die door middel van een voet/loop scan zijn aangemeten bij een specialist?

Gr Mirjam
stebanskie
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 sep 2014, 09:42

Re: Anterior Shin Splints?

Bericht door stebanskie »

Niet het schema van "evy" maar wel een gelijkaardig. Ik had de App gedownload op mijn telefoon maar die crasht iedere keer. Nu heb ik bij runkeeper een gelijkaardig programma aangeschaft.

Schoenen moet ik nog laten doen. Helaas nog geen kans gehad om langs een speciaalzaak te gaan.
Plaats reactie