Even voorstellen.

Alle nieuwe leden stel je snel even voor hier.
Forumregels
Dit forum is gebouwd voor en door lopers, is louter informatief en verwijst niet naar andere merken. We beheren ook geen mobiele applicatie. Bij vragen over je account, richt je tot de uitgever zelf.
Plaats reactie
JollyRoger
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 feb 2023, 12:46

Even voorstellen.

Bericht door JollyRoger »

Ik ben Filip van het bouwjaar '72 en sinds enkele weken begonnen met lopen en fietsen. Was het in feite kotsbeu om te zien hoe wij als gezin elke avond voor tv of ander scherm doorbrachten en heb besloten om met gans het gezin erin te vliegen. Dus ik, de vrouw en 2 zonen van bouwjaren 2008 en 2009 zijn enkele weken geleden begonnen met 3 km lopen gevolgd door 3 km fietsen. Dat was zomaar een idee via een route vlakbij ons huis. Toen het lukt om die 3 km uit te lopen heb ik dat met de vrouw verlengd naar 4,5 km lopen en 6 km fietsen. Mij lukt het nu bijna om die 4,5 km uit te lopen maar het laatste stuk gaat redelijk omhoog. Denk dat we nu een 2 maanden hier mee bezig zijn.
Ik heb geen programma gevolgd maar gewoon beginnen lopen tot het niet meer gaat en blijven wandelen. Dat fietsen hebben ik erbij gedaan om de benen extra te trainen en was zomaar een idee.
Voila, hopelijk ben ik goed bezig.
Grtz JollyRoger
Hellothere
Berichten: 3166
Lid geworden op: 04 mar 2010, 11:14
Locatie: Mechelen

Re: Even voorstellen.

Bericht door Hellothere »

Hello Filip,

Welkom hier.
Zoals je wellicht inmiddels al gemerkt hebt, gebeurt hier momenteel niet meer zoveel op dit forum.
12 jaar geleden (toen Evi Gruyaert ons nog, met z'n allen door de eerste loopkilometers babbelde) was dit anders, toen ging het echt om vele tientallen berichten en discussies.

Toch vind je hier nog heel veel inspiratie (als je even doorbladert).

Ik raad je ook aan om een dagboekje te openen (onder Eigen Ervaringen => Dagboeken en verslagen), zodat we gemakkelijk jullie loopavonturen kunnen volgen.

Voor wat betreft het "lopen tot je niet meer kan", is niet altijd zo verstandig als je opbouwt. Conditioneel is dit meestal geen probleem, maar toch opletten dat de spieren niet overbelast geraken (een blessure door overbelasting loert al snel om het hoekje).

Dat is ook één van de belangrijkste redenen om, zeker bij de opbouw van tijd/snelheid, geen 2 dagen achter elkaar te lopen.
Wat je dan ook kan doen (om de spieren de kans te geven om te ontspannen/genezen), is het fietsen en lopen per dag af te wisselen. Dus één dag lopen, en tijdens de daaropvolgende "rustdag" het toertje te gaan fietsen. Het fietsen mag je overigens wat langer doen qua afstand. Ik kan me voorstellen (of dat hoop ik tenminste) dat jullie sneller fietsen dan lopen :lol: .

Succes met de verdere trainingen !!!
Plaats reactie