Dagboek van Ayla: week 10

De eindstreep!

Dat was het dan… De allerlaatste week van mijn Start-to-run journey. 😱 Een flinke journey kan je het wel noemen, want de afgelopen 10 weken zijn zeker niet zonder slag of stoot gegaan. Het is een heel traject geweest, waarbij ik met name heb geleerd door te zetten, maar ook een traject waarbij ik onder andere heb geleerd dat sporten een moment van mentale ontspanning kan zijn. Ik had nooit gedacht dat ik een rondje hardlopen daadwerkelijk zou gaan appreciëren, maar zo zie je maar dat je van dingen kan gaan leren houden en dat als je simpelweg hard genoeg doorzet, iets vanzelf deel uit gaat maken van je levensstijl. Zoiets kan je alleen niet verwachten na 1, 2, misschien zelfs 10 keer proberen. Voor dit programma heb ik 30 sessies hardgelopen en hoe verder ik richting de finish ging, hoe normaler het werd. In het begin kon ik het nog wel is bijna vergeten, maar nu zit het in mijn systeem. 

Anyway, genoeg gebabbel. Jullie zullen je vast allemaal één ding afvragen: heeft ze de 5 km gehaald?! Het was geen appeltje eitje kan ik je vertellen, maar ik kon het me niet laten gebeuren dat ik het niet zo halen, dus ja. I did it! 👏

CA791422 3BB3 4B01 B5F7 F1F509296AA7 1
Overwinning selfie! 😄🥳

Alle drie de sessies deze week waren pittig, maar bij de eerste twee kon ik op zijn minst nog heel even wandelen. Daar had ik me dan ook echt op ingezet, maar de laatste sessie was natuurlijk gewoon de volle 32 minuten uitlopen en dat was extra zwaar. Ik heb daarom ook besloten om het vrijdagochtend te doen, zodat ik nog fris en fruitig was. Helaas zat het weer niet mee, maar dat mag het feestje van deze mijlpaal niet bederven. Ik kan mezelf nu een echte hardloper noemen en dat maakt me trots en blij.  

Als je terugkijkt gaat de tijd dan toch opeens heel snel, hè? Die 10 weken zijn voorbijgevlogen en ik ben benieuwd hoe mijn hardloopavontuur zich zal voortzetten. Ik ben wel van plan er mee door te gaan. Misschien vanaf nu niet zo strikt 3 keer per week op dezelfde dagen, want dat was soms wel even moeilijk in te plannen, maar ik wil het zeker minimaal 1 keer per week blijven doen. 

En jullie? Zijn er wat start-to-runners onder ons die het programma ook voltooid hebben? En zo ja, wat zijn jullie plan wat betreft hardlopen hierna? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie verhalen, dus laat vooral een comment achter of stuur een berichtje op de Instagram! 😊

Nog een laatste keer zal ik deze blog afsluiten met fijn weekend allemaal! Ik hoop dat jullie de afgelopen 10 weken wat aan mijn dagboek hebben gehad en neem het van mij aan: doorzetten zal je uiteindelijk alleen maar een goed gevoel brengen, dus geef niet op! You got this! 😎💪

Veel liefs, 

Ayla

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *