Dagboek van Ayla: week 8

Period power

Hi lieve lezers, ik wil deze week een wellicht ietwat ongebruikelijk onderwerp aankaarten. Ik wil het namelijk hebben over iets wat in de meeste vrouwenlevens een rol speelt: de menstruatie. Misschien niet heel relevant voor de mannen onder ons, maar eventueel wel interessant. 😉 Tijdens deze tijd van de maand kan ik altijd wel een beetje tobben met schommelende stemmingen en helaas ook fysieke pijn. Dit zorgt er dan ook voor dat mijn motivatieniveau om te gaan rennen aanzienlijk lager is, met name omdat ik het idee heb dat het onprettig gaat zijn. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Verschillende deskundigen beargumenteren dat, hormonaal gezien, het juist voordelig kan zijn om tijdens je menstruatie te sporten. Je hebt namelijk een laag oestrogeen- en progesterongehalte, waardoor je een beter uithoudingsvermogen hebt én sneller hersteld. Nou heb ik niet opgemerkt dat ik aanzienlijk meer uithoudingsvermogen heb tijdens mijn menstruatie, maar ik moet toegeven dat een hardloopsessie me vaak beter laat voelen dan thuis stilzitten. De buikkrampen die ik krijg verdwijnen namelijk door beweging. Ik denk overigens wel dat iedereens lichaam anders werkt en dat sommige vrouwen zo ziek ervan worden dat sporten toch ingewikkeld wordt. Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren? Laat het vooral weten door bijvoorbeeld een berichtje op de Instagram te sturen. 😄

pexels tirachard kumtanom 347135
Period Power!

Deze week heb ik opgebouwd naar 12 en daarna 15 minuten achter elkaar rennen. Dat vond ik best wel even spannend, omdat de 10 minuten al niet zonder slag of stoot gingen. Door flink door te zetten, haalde ik de 12 minuten. Woehoe! Richting de 15 heb ik wel een kleine wandelbreak genomen om niet te hoog in mijn adem te gaan zitten, maar het begin is gemaakt. Met nog 2 weken te gaan ben ik optimistisch en volgende week ga ik knallen om de tijd volledig uit te rennen. 💪

Ik heb deze week ook een mooi rondje mogen rennen bij mijn schoonouders. Wat een heerlijk uitzicht hebben ze daar zeg, al helemaal wanneer de zon ondergaat! 🥰 Een aantrekkelijk stukje landschap maakt hardlopen toch wat leuker voor mij en mocht dat voor jou ook zo zijn, ga dan op zoek naar een plek waar jij blij van wordt! Je hardloopspot hoeft niet altijd naast je deur te zijn, je kan er ook best is heen ‘reizen’. Bijvoorbeeld een tof stukje natuur aan de rand van het dorp waar je woont of een rustgevend park midden in de stad. Overal is wel wat moois te vinden en op die manier kan je van je hardloopsessie ook nog is een soort leuk uitje maken. Denk jij wat ik denk? Win-win! 😎👌

Misschien zoek ik volgende week de Donau is op tijdens een van mijn hardloopsessies. Als het zonnetje een beetje doorbreekt lijkt me dat geen verkeerd uitzicht. Jullie horen volgende week wat ik besloten heb, maar voor nu een fijn weekend gewenst. Rust lekker uit en ga vooral ook nog even hardlopen voor die endorfine boost. 😜 Groetjes! 🙋🏻‍♀️

1 gedachte over “Dagboek van Ayla: week 8”

  1. Pingback: Dagboek van Ayla: week 7 - Start to run

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *