Dagboek van Ayla: week 6

rome wasn’t build in a day

Hallo hallo, en welkom bij week 6 alweer! We zijn officieel over de helft. Wat gaat de tijd toch snel hè?

Elke week als ik naar het loopschema kijk denk ik weer poeh intens, ik weet niet of ik dat wel aankan, maar ik blijf mezelf toch keer op keer verbazen! Zo blijkt maar weer dat als je je echt aan dit programma houdt, je daadwerkelijk groeit en conditie opbouwt. Rome wasn’t build in a day, maar wat een wereldstad is dat nu zeg. Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat als ik in staat ben om uiteindelijk 5 km te rennen, ik mezelf kan vergelijken met de bouw van zo’n prachtige stad, maar het is zeker wel een schouderklopje waard. 👏

Deze week ging ik weer erg lekker van start. Ik heb het gevoel dat ik na het weekend extra levensenergie heb. Dit weekend zijn wij langsgegaan bij mijn schoonouders en ik besloot mijn laptop is thuis te laten. Top keuze! Zo heerlijk om gewoon echt even tot rust te komen en dat was maandag dus ook te merken. En zoals gewoonlijk ben ik weer is voor een zonsondergang loop gegaan. Voor als je het nog niet doorhad, ik vind een zonsondergang simpelweg magisch! ✨

Halverwege de week krijg ik het altijd wat moeilijker, omdat ik dan toch best moe ben en ook wel weer klaar voor het weekend. 🤪 Maar het voltooien van een run maakt me dan toch weer erg blij. Ik ben er dan ook van overtuigd, dat sinds ik ben gaan hardlopen, mijn lichaam endorfine aanmaakt. Een hardloopsessie helpt me mijn hoofd leeg te maken na een lange werkdag en helpt dus ook met het verlagen van mijn stressgehalte. En ja, ik kan nog wel is een stresskip zijn. 🐓 Ik slaap hierdoor denk ik ook beter. Dus als het nog niet duidelijk was: rennen is goed voor je, niet alleen fysiek maar ook mentaal. 😉

Naast ’s avonds hardlopen, vind ik het ook wel is fijn om ’s ochtends te rennen. Deze vrijdag had ik een flexibele ochtend en ben mijn dag daarom lekker sportief begonnen. De frisse ochtendlucht helpt goed bij het wakker worden en na het lopen voelde ik me helemaal klaar voor deze laatste dag voor het weekend. 

Over het weekend gesproken… Daar ga ik nu lekker van genieten. Wij gaan van dit zonnige weer genieten door een beetje te toeren met de motor. Fijn weekend allemaal en dat jullie maandag maar weer goed uitgerust mogen zijn voor een nieuwe week met start-to-run! 🙋🏻‍♀️

Check het vervolg hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *